Nebegaliu būti su LM

2010 metų sausio 15 dieną Vilniaus apygardos teismas priėmė MS ieškinį. Mane ir mano įmonę UAB „n5“ yra kaltinama už bendradarbiavimą atliekant autorinių teisių pažeidimus. Kas juos atliko, iki šios dienos nėra aišku ir įrodyta, tačiau mes lyg jiems padėjome. Kaltinami esame tuo, jog padėjome platinti 2 .torrent bylas 2003 metų „MS Office“ ir 2 .torrent bylas už 2007 metų „MS Office“ versijas. Nurodoma žala yra 107 340 568.56 Lt už 4 torrent bylas.

Ieškinyje, kuris susideda iš maždaug 130 lapų, taip pat prašoma areštuoti turto už 130 000 Lt iš manęs ir mano įmonės. Teismas per 3 dienas nuo ieškinio pateikimo turėjo nuspręsti ar areštuoti turtą… ir nusprendė jį areštuoti. Teismas nusprendė areštuoti turto už 130 000 litų, bei įpareigojo nutraukti bet kokius veiksmus su LM projektu ir jį laikinai sustabdyti. Kadangi projektas jau kurį laiką, nei asmeniškai man, nei mano įmonei UAB „n5“ nepriklauso, mes su įmone daugiau nebesiveliam į jį tol, kol bus išspręstas ginčas. Taip pat teismas uždraudė tai daryti. Teismo sprendimą apskundėme.

Tolimesnėje eigoje bus bendraujama su abiem pusėm ir po kokių 4 mėnesių bus paskirta teismo data. Tada teismas ir spręs, ar mes atlikome kažką nusikalstamo.

Sulaukiu tikrai labai daug laiškų su palaikymu, daug žmonių nori prisidėti ir padėti. Mes tai labai smarkiai vertiname. Palaikymo reikės. Būkite pasiruošę.

Įrašo “Nebegaliu būti su LM” komenatarų: 12

  1. Tai jau dėl office kabinasi, ne Windows? :D

    Kad ir kaip ten yra, palaikom visom penkiom!

  2. Spaudžiu dešinę ir užjaučiu dėl švaistomo tavo laiko. Įeisi į istoriją :)

  3. Laikykis padėsim, bet kokiu atvėju.
    Kodėl tik LM užkabino jei ir kiti portalai pilni tų Windowsu
    Galėjo visus kitus ir tik palikti LM.

  4. Kazkas sako, tu ieisi i istorija, teisybe, nuo sios bylos visa „piratu” ateitis priklauso. Laikykis, sekmes!!!

  5. Įdomu sužinoti, kad esi kaltinamas už bendradarbiavimą, ne už patį failų dalinimą.
    Tikrai labai įdomu, kaip jie sudėlios argumentus. Juk vis dėlto, pats .torrent failų dalinimas yra visiškai legalus, tik tam tikri torrentai yra dalinami neteisėtai. Vadinasi, kažkaip turės būti įrodyta, kad jūsų įmonė sąmoningai padėjo platinti blogus torrentus.

  6. tai kaip tada viedogagoj atsiranda koks zmogus dauzomas, tai pamate pareigunai pradeda tyrima ir baudzia vygdytojus, o kodel saito nepatraukia atsakomyben uz nepilnameciu apsaugos neigiamai informacijai nevygdyma ar kaip ten vadinasi, o tik duoda prasyma isimti. tai su torrent irgi turetu buti taip pat,
    kol torrent protokolas nera nelegalus dalykas tol nesutinku kad lm kazkuo kalta, jeigu ji nekontroliuoja turinio ir nesaugo jokiu duomenu, o uz pavadinimus bausti tai neralu, kaip dabar iseina paplatini pavadinima ir tu jau piratas arba su jais bendradarbiaujantis, nes tu pasakei pavadinima o galimi piratai gali tuo pasinaudoti ir atlikti neteiseta veika, nu tada iseina bendradarbiauji.jeigu susiklostys tokia praktika tai ramiai gatveje eiti bus negalima nes eis zmogus su telefonu rankose, ir galimai pamatys plesikai ir atims, o tu busi netik nukenejusis bet ir bendrininkas, nes sudarei tokia galimybe ivygdyti nusikaltimui, tu praktiskai isprovokavai plesika tai padaryti, absurdas visiskas

Komentavimo galimybė išjungta.