Laiškas iš MegaNet

Aš nenoriu šiuo straipsniu nieko šmeižti, tiesiog rašau, kaip yra.

Parašęs straipsnį, po kelių valandų gavau laišką:

From: *********@meganet.lt 
To: kestas@gru.lt
Date: Thu, 11 Feb 2010 17:25:18 +0200
Subject: Del straipsnio apie meganet gru.lt

Laba diena

Rasome jums del siandiena jusu patalpinto straipsnio „106-to teismas. Ačiū MegaNet” svetaineje www.gru.lt
Kadangi siame straipnyje yra nurodyta skaitytojus klaidinanti informacija
„IPT turėtų saugoti savo klientus ir nedalinti duomenų, jeigu teismas nenusprendė jų išduoti.”
Norime informuoti jus, kad pagal LR baudžiamojo proceso kodekso 97 straipsni, Ikiteisminio tyrimo pareigūnas, prokuroras ir teismas turi teisę reikalauti iš fizinių ir juridinių asmenų pateikti daiktus ir dokumentus, turinčius reikšmės nusikalstamai veikai tirti ir nagrinėti.
Tam teismo sprendimo nereikia.
Paskutines dvi sio straipsnio pastraipos yra tikroves neatitinkantis spejimai bei isvedziojimai kurie gali buti traktuojami kaip smeistas.

Todel prasome jusu nedelsiant panaikinti si straipsni is savo svetaines, su visais jam priklausanciais komentarais.

Darius Varanavičius
Technikos Direktorius
UAB "Dokeda"
Savanorių pr. 287, 50127, Kaunas
www.meganet.lt

Taip pat komentaruose pamačiau UAB „MegaNet“ paliktą komentarą.

LANVA niekada nėra užklaususi mūsų įmonės pateikti asmens informaciją pagal IP adresą ar kitus duomenis. Net jei ir būtų prašiusi informacijos, ši LANVA‘ai nebūtų atskleista.

Duomenys pagal IP adresus išduodami tik policijai. Tai, kaip ir kiekvienas interneto tiekėjas privalome daryti pagal LR baudžiamojo proceso kodekso 97 str.

97 straipsnis:

Daiktų ir dokumentų, turinčių reikšmės nusikalstamai veikai tirti ir nagrinėti, išreikalavimas.

Ikiteisminio tyrimo pareigūnas, prokuroras ir teismas turi teisę reikalauti iš fizinių ir juridinių asmenų pateikti daiktus ir dokumentus, turinčius reikšmės nusikalstamai veikai tirti ir nagrinėti.

http://www3.lrs.lt/pls/inter2/dokpaieska.showdoc_l?p_id=163482

Pagarbiai

MegaNet administracija

Pažiūrėjęs į šitus aukščiau įkeltus susirašinėjimus susimasčiau… Negi MegaNet negalėjo nieko daugiau padaryti? Ar tikrai jie padarė viską, kad būtų jų klientai apsaugoti?

Byla yra ne baudžiamoji, o administracinė ir atskleisti asmeninius duomenis pagal baudžiamąjį kodeksą negalima, kadangi tai yra skirtingi dalykai, tačiau net ir BK kodeksu remiantis, Konstitucijos (Konstitucija –  aukščiausios teisinės galios aktas) 22 straipsnio 3 dalis aiškiai nusako situaciją.

Informacija apie privatų asmens gyvenimą gali būti renkama tik motyvuotu teismo sprendimu ir tik pagal įstatymą.

Jeigu policininkas neturėjo leidimo rinkti tuos duomenis, jie negali būti renkami.

Remiantis Konstitucija, MegaNet pateiktas 97 straipsnis būtent todėl yra taikomas daiktams ir dokumentams,  nesusijusiems su asmens duomenų atskleidimu.

Neseniai skaičiau straipsnį apie Švedijoje kovojantį IPT TeliaSonera (kuriems, beje, priklauso ir lietuviško TEO LT bei Omnitel akcijos). O, kad taip ir mūsiškiai…

Įrašo “Laiškas iš MegaNet” komenatarų: 70

  1. Meganet administracija kazkaip vat nenori pastebet vienos eilutes:

    „Remiantis Konstitucija, MegaNet pateiktas 97 straipsnis būtent todėl yra taikomas daiktams ir dokumentams, [u]NESUSIEJIMAS SU ASMENS DUOMENU[/u] atskleidimu.”

  2. Nusivyliau meganetu, oi nusivyliau.. dar reikalauja posta iš blogo ištrint.. dvigubai nusivyliau..

  3. Čia deja Gerbiamasis MEGANET atstove ir pasiklydote teisiniuose vingiuose. Jūs pateikėte savo vartotojo visus duomenis net nesant tam jokio pagrindo…

    Deja, bet Jūs esate neteisūs ir manau daugelis vartotojų susimastys ar verta prasidėti su tokia kompanija, kuri dalina duomenis apie savo vartotojus kairėn ir dešinėn…..

  4. O žodis „šmeižtas” rašomas su Ž raide. Dar ir beraščiai, negana to, kad teisiniuose terminuose klaidžioje kaip Jonukas ir Grytutė miške. O technikos direktorius net ir lietuvių kalba rašyti nesugeba normaliai. Ech, tie Meganet… Kaži, ar kas norėtų būti jų klientais, kai negerbiami taip yra.

  5. Meganet visiskai susigadino savo reputacija, kaip jie nesuoranta kad darydami tokius neapgalvotus sprendimus, tik praras savo klientus.

  6. niekada nelaikiau meganeto rimtu tiekeju, bet kad dar ir tokius dalykus daro tai isvis, turbut cia tas vienintelis ISP, kuris pasirase su LANVA bendradarbiavimo sutarti…
    Dar pries savaite galvojau gal visdelto reiketu pameginti meganeta ( akcijas siulo ), na bet suzinojes tokius dalykus daugiau niekada to nepagalvosiu ir priminsiu visiems si iviki, meganet… BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

  7. Kiek suprantu, tai ATPK bylose nesivadovaujama BPK, o vadovaujamasi Administracinių bylų teisenos įstatymu, kurio 68 straipsnyje yra teiginys, kuriuo vadovaujantis be teismo leidimo ar įgaliojimo galima neatskleisti vartotojų informacijos, taigi , šiuo atveju, manau, Meganet klientai gali kreiptis teisman, dėl asmens duomenų paviešinimo pagal BK:

    68 straipsnis. Pasiruošimas administracinių bylų nagrinėjimui teisme

    1. Teismo pirmininkas ar teisėjas, nutartimi priėmęs skundą (prašymą), prireikus išsprendžia šiuos būtinus pasiruošimo bylos nagrinėjimui teisme klausimus:

    4) šalių prašymu išreikalauja įrodymus, kurių šalys negali gauti, arba išduoda liudijimą tiems įrodymams gauti;

  8. Kodel kalbat vien tik apie Meganet, o kaip kiti interneto tiekejai, kiti taip pat privalejo pateikti ir PATEIKE DUOMENIS pagal gautus policijos rastus. Kalbat kaip mazi vaikai. Yra istatymai ir ju reikia laikytis ir laikytis visiems, piratininkams taip pat. Butu mano valia, be kalbu sodinciau i kaleima piratininkus, jie tokie pat vagys kaip ir vagis istraukes pinigine is kisenes. Kazkas kure produkta netam, kad atiduoti uz dyka, o pats pirsta ciulptu. Jie irgi valgyt nori. Nekenciu vagiu.

  9. kiek pas mus visokiu teisininku ka Lietuvoje :) matomai nera kas veikt tik kazka kaltint arba smeist, kabinejates vieni prie kitu zodziu, ir pjaunates kaip sunys. Ne mes teisejai ir ne nuo musu viskas priklausys. Vien nihilistai susirinke. Vienas pasake kitas neisgirdo ir taip susikuria nauji tomai istoriju.
    Sutinku su SABU,geras sakinys „Kazkas kure produkta netam, kad atiduoti uz dyka, o pats pirsta ciulptu”

    Mano nuomone yra tokia, jeigu LANVA isprovokavo visa sita ivyki, is jos puses tikrai negrazu. Bet pripazinkite, visi puikiai ismano ir zino kad “piratavimas” nesvarbu ar tai softas ar tai filmas jau yra nusizengimas.
    Del Meganet manau kaip ir kiekviena imone jei pareikalaus is ju teisesaugos institucijos tai jie privales duoti duomenis.
    Pamirskite jau tuos nelegalius siuntimus, man atrodo kitos kompanijos lygiai taip pat darys, tokiu bylu atsiras ne viena, dabar daug pajegu yra skirta tikrinti vadinamuosius “internetinius nusikaltimus”.

  10. Sabas,
    nori pasakyti viskas kas yra tavo kompiuteryje yra legalu?
    Visa muzika? Visas soft’as? Visi filmai, muzikos klipai?
    Praktiškai gali neatsakinėt, nes aišku teigsi, kad taip, o tuo aš tikrai nepatikėsiu.

  11. Man daug maloniau muzikos pasiklausyti gyvai, o ne per kompa, arba bent jau per normalu muz centra. Filmu – neturiu laiko ir nenoriu aki gadinti, geriau su vaikais i gamta iseiti, o jei noriu filma pasiziureti, tai ziuriu kokybiskai, kad pajusciau malonuma – kino teatre. Zaidimai – ka gero jie tau dave? Ar subines dar neskauda nuo sedejimo darbe ir namie (gaunasi visa para) prie kompo, eik geriau futboliuka ar „kasy” pametik, sveikesnis busi.
    Aisku cia tik mano nuomone, kiekvienas savo sveikata ir isprusimu rupinasi pats, jei kam uztenka tik smegenu sedeti prie kompo – tai manau, kad jis vargsas ir man tokio zmogaus gaila.

  12. Tiems, kas nesupranta ir/arba neskiria dalinimosi, piratavimo, vagysčių ir pan., siūlau pažiūrėti šią išsamią diagramą. Linksmiau, žmonės!

  13. matosi , kad nieko tu nerauki apie kompiuterius :D
    1. Gyvai muzikos ryte , vakare ar nakti nesiklausysi kiaura para. Ant muzikinio centro :D :D cia suskelei :D nuo kada negalima ish kompiuterio isirashyk nesveikos kokybes piratiniu .flac ir klausytis ant centro ? :D jei rimtai tai jei pirkt originalus audio , tai ziauraii sunku gaut tikrai geros kokybes nusipirkt ( o ka internete perki ne viskas yra legalu , net kartais tai to nezinant ).
    2. Filma paziuret eit i kino teatra ? Matosi kad zmogau nesi mates hdtv filmo ant didelio plataus monitoriaus :D kai nueinu i kino teatrus – ash pasijauciu kaip kokiuose 90-uju metu laikotarpy su tokia dabartiniu filmu „kokybe” :D (nu tikrai ne apie kaimo kino teatrus kalbu) – nebent del garso efektu(jei pas tave name silpnos kaloneles) ir 3D eit.

  14. Sabas, troli, ne ten pataikei. Go back to delfi reikstis, tavo asmeninis gyvenimas niekam neaktualus. Na o meganet labai bailiai sureagavo, neuzstojo kliento, nors ju paslaugu planai 100mbps lyg ir ne puslapiu narsymui skirti. Gaudama toki pelna tyliai atidave tuos kelis atpirkimo ozius, manydami, kad nesusilauks didelio atgarsio. Deja mielieji, pataupet ten, kur nederetu.

  15. xab, viso uzklausta apie 100 IP adresu ir is ju tik keli is Meganeto, kiti kitu tiekeju ir kaip rasiau anksciau, mano ziniomis visi privalo ir realiai pateike duomenis.
    TU taip pat pateiktum visko ka tau lieptu ir dar kelnes nusimautum jei lieps, nes tokie istatymai, o pries istatymus nepasisakosi.

  16. Geriau turetum pagalvoti kaip yra kuriami istatymai, ir taip istatymams pasisakosi, jei priimsi pataisas ar naujus istatymus.

    imho lietuvos ipt tai tik teo didesnio masto apyvartos ir pinigu teisejams ir politini spaudima gali padaryti. O tokios saraskino kontoreles tai abejoju kad sakotusi kazkokiems ala teisetiems paklausimams, neturi pinigu advokatams ir nesvaistys ju.

    Taip pat su psichologine tikimybe, kad isduotas vartotojas irgi neturi pakankamai pinigu advokatams is tiekejo issikalti pinigu uz ju neteisingus veiksmus.

    Beto cia lietuva, ne usa ir ne nacionalinis sportas milijoniniais ieskinius nagrinet. Taip kad net jei pripazintu klaida, duos ten kelis kilo litus ir tiek. Kokios dar ten moralines ar kazkokios zalos, jos nevertinamos.

  17. taip! ce GALI BUTI ir darbuotoju is mineto ISP, bandanciu ginti
    savo reputacija :)…
    bet kagi, nepavydziu jo klientams :)

  18. kaip suprantame kaikas bando sudaryti precedenta Lietuvos teisineje praktikoje ir padave kelis zmogelius bei LMa i teisma… Klausimas:

    KODEL LIETUVOS INTERNAUTAMS NESUDARYTI PRECEDENTO IR NEATSISAKYTI Meganet PASLAUGU ???

    Manau kad jei iki taves daeina Meganeto kabeliai daeis ir kiti… :)

  19. koks drąsus kiškis!:] taigi meganetas nedaro precedento, jis kaip IR KITI TIEKEJAI privalejo pateikti medziaga ikiteisminiam tyrimui, kitaip gali daeiti iki to, kaip licenzijos atemimas BUTI IPT. Gal koks TEO ir gali tuo rizikuoti, bet mazesni…

  20. hmm, reikes atsisakyti meganeto paslaugu! ir kitus taip pat raginu!

  21. Visiems svarbu pasijausti stipriems komentaruose ir KA NORS APKALTINTI, pasijausti nuskriaustais. Stai Kestas leptelejo kad mate tarp visu popieriu jog IP’us isdave Meganetas. Jus ka tokie kiauri? Manote kad visi 106 kaltinami pilieciai yra tik is Meganeto?
    Man asmeniskai butu idomu suzinoti ka tokio blogo Kestui padare Meganetas, kad jis papyle pamazgu ant meganeto.
    Esu tikras, kad tarp tu 106 papuola daug maz visu didziausiu internetu tokieju klientai.

  22. „MegaNet sugebėjo vienu laišku išduoti net šešių asmenų asmens duomenis”
    Tu nah skaityt išmok!

  23. Nu tai čia tik vienas keliasj au dabar šviečiasi – meganeta į teismą. Jeigu nematė teismo sutikimo tokių duomenų reikalavimui. Daugiau prisiteist galima, nei jiem dabar gresia t.y 2k.

  24. taigi niekas ir nesake, kad ISKAME kaltas vien MEGANETAS…. taciau jie padarytume precidenta ir visi kas gal iatsisakytume ju paslaugu – tai pamoka butu ir kitiems neto tiekejams.. tada jie pamastytu kieno puseje stoveti :) Jug reikia kazka aukoti.. kodel ne MEganet ? :)))))))

  25. Ir is ko tada imsime interneta ir naudosimes LM, jei atsisakysime savo IPT paslaugu, noredami padaryti pamoka? :) Jei Kis atidave mano duomenis – einu i Meganeta, jei Mikrovisata – i Kis, jei Teo – i Mikrovisata ar dar kazkur. Kalbam nesamones. As asmeniskai manau, kad MegaNet padare tai ka privalejo, perdave duomenis policijai po pareikalavimo. Jei policijos veiksmai neteiseti – kaltinti reikia juos. Ir be to, ar kas mate ta MegaNeto sarasa? Jei taip – tai gal zino ir likusius 100, kas kam ka perdave. Kaune tikrai nera daug IPT, ir jeigu (tarkim) meganetas perdave 6, kas perdave likusi 100? Siulyciau ne viesai spekuliuoti sia tema, o tiesiog pries ka nors siunciantis pagalvoti, ka darai ir kokia gali buti pasekme, tada nereikes kaltinti nieko…

  26. O kas sake, kad kazkas perdave ta likusi 100? Norint nusitempti viena zmogu i teisma, nebutina zinoti visu 106. Pasigauni viena ir tempi. Kazkoks keistas mastymas pas jus, nelabai logiskas. Bus suzinota, kad ne vienas meganet’as taip pasielge – kaltinsim ir kitus. O kolkas tai tebunie gera pamoka kitiems ISP, kad savo klientu duomenys reikia saugoti ir pirmai pasitaikius progai ju nedalinti, kad ir tai paciai policijai, nes ji nevisada turi pilna teise ju reikalauti.

  27. Kas pasakė kad policija žino tuos 106??
    čia lanva turi skaičiukų sąrašą ir tiek.. o 6 iš to sąrašo jau su asmens kodais..

    ar aš ko nesupratau šioje situacijos.

  28. Bliat žmonės baigit nesąmonės rašyt, vienas rašo kad visi 106 ip adresai iš Meganeto… kitas sako kad jau visus 106 vartotojus žino.. Nah, jei nežinot tai gal geriau patylėt, a?

  29. lol, o kas gali paneigti, kad Gera Proga pasidziaugti puolamu Meganetu nepasinaudojo ju „draugai” konkurentai?..
    ka gi, toks lietuviu budas ieskoti kaltu…
    taika biciuliai! nei meganetas, nei kita kompanija neisgelbes nuo norincios pasipelnyti LANVA ir godziu autoriu (trokstanciu kad vargsai lietuviai per krize susimoketu nerealias sumas uz kurinius).. LANVA uzsiunde visas reikiamas istaigas, kurios padarys viska kas imanoma, kad surinkti DAUGIAU lituku…
    jei jau kovoti uz naturalius musu poreikius nemoketi kosminiu sumu uz kurinius, tai ne interneto operatorius reikia spausti neisduoti policijai duomenu (ka jie vistiek bus priversti padaryti ir nesvarbu policijos ar teismo sprendimu), o visiems kruvoje „itakoti” tuos, kas priima sprendimus… visa kita pasakos, audros stiklineje, moralizavimas ir bereikalingas laiko svaistymas…
    paziurekit uz lango… dar ziema nepabego… Valentinas ant nosies… dziaukites moterimis (ar vyrais) ir gyvenimu :))))) ir darykit ka galima pakeisti…

  30. Net TEO nedalina jokios info apie vartotojus, kad ir kaip juos puole, o cia atsiprasant kazkokiu dalbajobu imone ima ir viska kairen desinen dalina..wtf?!:) Aciu dievui perskaiciau si straipsni..buvo pagunda pereit i jusu gretas, bet del shito jusu poelgio geriau pasiliksiu mazesnio greicio interneta, bet saugesni….
    Gedykites :) Labai tikiuosi jusu imones bakroto :)

  31. Nera ko daug gincytis. Kadangi MegaNetas pasielge pagal istatyma, nelabai manau yra kuom juos kaltintinti. Tada galima kaltinti kazkuom bet kuri zmogu, kuris policijai pareikalavus duoda teisetus parodymus. Gal labiau reiketu pagalvoti apie tuos, kurie tuos istatymus kuria, ir dave nepazabojama valdzia LANVAI. Taip pat apie teisesauga, kuri savo rankomis (policija, teismai) imano atiduoti kiekviena pilieti i didziojo kapitalo gyneju (Lanvos) rankas.

  32. Ghz, nenoriu ginti meganeto ar bet kokio kito paslaugu (prekiu) teikejo, bet esu susidures dirbdamas visai kitoje srityje su sitais dalykais.. idomu, ar pats bent esi pasidomejes, kaip atsisakyti paklusti policijai ir kas uz tai gresia… jauciu tikrai neteko susidurti su tuo, kaip tavo imonen pasibeldzia kauketi vyrukai, supakuoja kompus ir dar prisiuva byla uz trukdyma tyrimui!!!
    tautieciai, dar karta sakau, nekirsinkim vieni kitu- pasiziurekim kaip uzsienyje tokius reikalus tvarko ir ju pavyzdziu arba dar geriau stumkim savo norus ir interesus…
    peace! gero vakaro :p

  33. Teisetai ar neteisetai turi spresti policija ir teismas, o ne mes. Siuom atveju jeigu kas ir pasielge neteisetai, tai policija arba LANVA. Meganetas tebuvo policijos reikalavimu vykdytojas. Kaip ir pasielge (ar pasielgs) kiti IPT. O Kesto poste irgi yra pasakyta neteisybes. Jis teigia, kad megaNetas isdave LANVAI, bet kaip suprantu to nebuvo. Jei ir buvo kazkas isduota, tai buvo policijai, oficialiems teisesaugos atstovams, ir jie jau sprende, kam suteikti ta informacija, pagal LR istatymus ar ne…

  34. joo… tauskiat visi nesamones!!! nuo krizes matau visiems smegenines lydosi…
    pasiziurekit, kas yra lanva nariai ir suprasit, kas „uzsako muzika”… http://www.lanva.org/nariai.html
    acme… microsoft… akelote… videolyderis… prior irasu grupe… baltic optical disc… melodija… 2play… forum cinemas… va tos kompanijos, kurioms reikia „padekoti” ir kuriu paslaugas visi jus mmmmielai perkate :( kas eina i forum cinemas filmu ziureti? kas dirba windowsais? … galvokit galva, o ne kitom vietom…
    beje, lanva bedavoja, kad tik vienas interneto teikejas pasirase antipiratines veiklos kodeksa… spekit, kas tas operatorius… tikrai zinau, kad ne meganet, nes ten dirba vienas mano draugas- jie teigia, kad nera nieko su lanva pasirase ir nepasirasys…

  35. URA DRUZJA… aplinka kalta, bet ne Meganet… bet GERIAU BETKOKS NETAS, NEI IS MEGANETO :)~

  36. @ Sabas: ROfl tu kazkox as tau atsakau.

    Jau sitose komentarose PAZIUREK POVELNEIS i sitas eilutes:

    „Kiek suprantu, tai ATPK bylose nesivadovaujama BPK, o vadovaujamasi Administracinių bylų teisenos įstatymu, kurio 68 straipsnyje yra teiginys, kuriuo vadovaujantis be teismo leidimo ar įgaliojimo galima neatskleisti vartotojų informacijos, taigi , šiuo atveju, manau, Meganet klientai gali kreiptis teisman, dėl asmens duomenų paviešinimo pagal BK:

    68 straipsnis. Pasiruošimas administracinių bylų nagrinėjimui teisme

    1. Teismo pirmininkas ar teisėjas, nutartimi priėmęs skundą (prašymą), prireikus išsprendžia šiuos būtinus pasiruošimo bylos nagrinėjimui teisme klausimus:

    4) šalių prašymu išreikalauja įrodymus, kurių šalys negali gauti, arba išduoda liudijimą tiems įrodymams gauti;

    gal dabar aiskiau? neturi ISP teises isduot pagal ATPK iskelkta byla jokiu bliat privaciu duomenu apie klienta.

    ir nepainiok piratavima su share’ingu. nukopinai svetima produkcija ir nuejai pardavinet i turgu – cia yra piratavimas. o viskas ka gauni for free yra sharing. davaj tada as tave i teisma paduosiu uz tai kad tu CD is savo mashinos duodi klausyt visiems aplinkinems. gali LATGA paklaust – tai yra nelegalu =) as pats muzikontas ir programeris, ir man yra pohuj ar ten dalinasi mano softu/muzika kas nors ar ne – lai dalinasi, man tik daugiau reklamos ir pinigu gaunasi.

    vieninteli softa kuri esu nupirkes per gyvenima tai iphone’ui kurie kainuoja po 1$ ir tai perku tik tuos kurie uztarnavo teise but nupirkti, o ne shudus gamint. kada turesi milijonus kishenej tada pirk i valias =) o as kolkas kursiu muzika su logic studio, ir nemokesi 2k lt uz vejus laukose, geriau nupirksiu normaliu instrumenta sukurio jau butu padorus garsas.. o tu matyt esi turtuolis =)

  37. Visi cia gincijasi, teisetai ar neteisetai perdave duomenis… O is tikruju reiktu klaust teisininku, kad atsakytu i si klausima. Meganet teigia kad jie pateike duomenis pagal baudziamojo proceso kodekso 97 straipsni, nors byla iskelta tai administracine. Ir cia komentaruose nuskambejo kad administracines bylos tiriamos remiantis visai ne BPK, o administraciniu bylu teisenos istatymu. Tad kaip yra is tiesu, jei administracines bylos tiriamos pagal BPK tada meganet viska atliko pagal istatyma, o jei ne tada jie prasove stipriai pro sali…

  38. Visi irodymai ATKP byloje yra surenkami sertifikuota iranga (policija mus sustabdo uz greicio virsyjima kalibruotais ir sertifikuotais radarais).
    Kokius sertifikatus gali pateikti policija kai gavo pranesima ir rasteli is LANVA’os? Notaro parasa? Koks notaro issilavinimas IT srityje? Kokia programine iranga naudota IP adresams surinkti? Ar ji sertifikuota ar tiesiog is oro paimti? Interneto kanalai? Ar jie buvo „svarus”? Ar nekabejo kazkur pseudo serveris, per kuri lanva jungesi su kitais vartotojais? O gal tu vartotoju net nebuvo, gal notarui buvo pateikta programa kuri generuoja IP adresus ir vaizduoja kazkoki siuntimasi?

  39. LIETUVOS RESPUBLIKOS ELEKTRONINIŲ RYŠIŲ ĮSTATYMO 3 STRAIPSNIO PAPILDYMO IR 77 STRAIPSNIO PAKEITIMO ĮSTATYMAS

    „Ūkio subjektai, teikiantys elektroninių ryšių tinklus ir (ar) paslaugas, privalo įstatymų nustatyta tvarka turimą ir nusikalstamoms veikoms užkardyti, tirti, nustatyti reikalingą informaciją pateikti operatyvinės veiklos subjektų pagrindinėms institucijoms, Vyriausybės nurodytoms ikiteisminio tyrimo įstaigoms, prokurorui, teismui ar teisėjui. Šią informaciją ūkio subjektai, teikiantys elektroninių ryšių tinklus ir (ar) paslaugas, neatlygintinai teikia operatyvinės veiklos subjektų pagrindinėms institucijoms, Vyriausybės nurodytoms ikiteisminio tyrimo įstaigoms pagal jų paklausimus elektroniniu būdu ir nedelsdami. Vyriausybės nurodytos ikiteisminio tyrimo įstaigos Vyriausybės nustatyta tvarka organizuoja ir sudaro galimybę gauti šią informaciją savo padaliniams ir (ar) kitoms ikiteisminio tyrimo įstaigoms. Visi asmenys, dalyvaujantys keičiantis duomenimis, Vyriausybės nustatyta tvarka ir sąlygomis imasi būtinų priemonių duomenų saugumui užtikrinti, o tam reikalinga papildoma įranga įsigyjama ir išlaikoma valstybės lėšomis. Jeigu atliekant ikiteisminį tyrimą reikia patvirtinti ūkio subjekto, teikiančio elektroninių ryšių tinklus ir (ar) paslaugas, informacijos tikslumą, ikiteisminio tyrimo pareigūnas tiesiogiai raštu kreipiasi į ūkio subjektą ir gauna atsakymą raštu.”

    http://www.lrs.lt/pls/proj/dokpaieska.showdoc_l?p_id=13396&p_org=231&p_fix=y&p_gov=n

Komentavimo galimybė išjungta.