Muzikos grupė Counting Crows palieka savo gynėjus

counting_crows-press081

Šiandien Counting Crows grupė pranešė, jog nutraukė sutartį su savo įrašu studiją, ir žengia į interneto valdoma technologinį amžių. Norėdami išbandyti naujoves, jie prisijungia prie tokių grupių kaip Nine Inch Nails, Radiohead, Ronald Jenkees ir daug kitų artistų, kurie pasirinkę alternatyvius biznio modelius. Grupes lyderis Adam Duritz parašė:

A lot of people think it’s a tough time to be a band but we don’t feel that way. The internet opens a world of limitless possibility, where the only boundaries are the boundaries of your own imagination. We want a chance to push those boundaries back as far as we can. Unfortunately, the directions we want to go and the opportunities we want to pursue are often things that our label is simply not allowed to do. We’ve been friends for a long time and we’ve worked together for a long time so they understand the direction we need to go in and we understand why they can’t always go there with us.

Atlikėjai turi krūvas eksperimentų kuriuos nori išbandyti, o jiems draudžia. Tik pasitraukę iš lobistines organizacijos priežiūros Counting Crows įdėjo ir leidžia visiems vartotojams parsisiųsti savo muziką nemokamai.

Pakeitimai vyksta kasdieną, vis daugiau atlikėjų palieką ir matydami didelę perspektyvą, žengia į technologijų kupiną aplinką. Įdomu, kiek lobistinių organizacijų liks metų pabaigoje?

Įrašo “Muzikos grupė Counting Crows palieka savo gynėjus” komenatarų: 3

  1. Atgalinis pranešimas: Blogorama #549 : nežinau.lt
  2. Tie, kas talentingi, anksčiau ar vėliau bus įvertinti – ar turėdami sutartį su įrašų kompanija ar ne. Ir sutartis su įrašų kompanija nevisada trukdo kurt neformatinius įrašus. O jei muzikantai pavargo nuo ilgalaikių santykių su tais pačiais žmonėmis ar neatlaiko spaudimo – būna, bet taip ir sakytų: pavargom, nebenorim nieko įrodinėt. O čia – „kūrybinės ambicijos” … bla bla… Dažniausiai po tokių pareiškimų, muzikantų karjeros eina velniop – Prince, George Michael. Counting crows iki tokių atlikėjų toli toli, greičiausiai jie ir liks antro-trečio ešalono grupe, rašančia dainas kvailų komedijų garso takeliams. Bet jei žmonės jausis geriau – prašom, tai jų pačių reikalas.

  3. Taip, sutinku, yra kompanijų, kurios veržiasi ir ieško ir suvokia, kuria linkme technologijos slenka dabar. Taip, pat, nėra svarbu, ar grupe yra trečiaeile, yra daug pavyzdžiu, kaip NIN, kurie pasirinkę alternatyvą, puikiai uždirbą milijonus.

    Taip pat, RIAA, MPAA daugelis artistų palieką, nes jie tik grobsto pinigus.

    Neseniai garsiai nuskambėjo, kaip atlikėjai, kaip Craig David, Robbie Williams, Iron Maiden ir t.t. palikę tas lobistines organizacijas, įkūrė savo ( http://www.featuredartistscoalition.com/ ), nes mato, kokia didelę žalą nešą.

Komentavimo galimybė išjungta.