Nori milijono? Dėk savo muziką į failų mainų sistemas.

Trent Rennor su grupe Nine Inch Nails (dar vadinama NIN) yra vienas iš pirmųjų atlikėjų, kuris pradėjo eksperimentuoti, su alternatyvaus biznio modeliais. 2007 metais, pradėjęs nemokamai, platinti savo muziką, jis uždirbą milijonus dalindamas muziką už dyką, suprasdamas, kad failų mainai, suteikia labai didelę naudą. Trys paskutiniai jo albumai yra nemokami, o ir 2008: Ghosts I–IV išleistas albumas, kuris dalinamas Internete nemokamai, ir pats atlikėjas jį yra įkėlęs į ThePirateBay svetaine, tapo perkamiausias 2008 metų Amazon albumas. Rodau Jums prezentaciją angliškai, kaip jo biznio modelis, keičia žmonių mastymą, ir uždirbą atlikėjui milijonus, tuo pačiu metu, pritraukiant masinį kiekį nauju fanų visame pasaulyje. Prezentacijoje šneką Mike Masnick iš Techdirt. Prezentacija trunka 15 minučių, ir tikrai yra įtraukianti.

Manau laikas skubiai keisti ir Lietuvoje įsisenėjusius biznio modelius. Aš pats dirbu gana daug su muzika, nagrinėju šia rinką, ir Lietuvoje yra potencialas ir rinką tokiems biznio modeliams. Skaitmeniniame amžiuje turime būti lankstus ir greiti inovacijoms.

Atlikėjai, eksperimentuokite! Jauni, nauji atlikėjai turi puikias galimybes, neinvestuodami daug išlaidų, investuoti į tokius biznio modelius ir kilti, matant gėrį kurį suteikia fanai. Kadangi pats dirbu su muziką, turiu didelį sąrašą eksperimentų, kuriuos norių išmėginti, jau meginų ir dar išmeginsių ateityje, o tu?

[Techdirt per hypebot per P2P Blog]

Įrašo “Nori milijono? Dėk savo muziką į failų mainų sistemas.” komenatarų: 1

  1. Pastebejau viena dalyka, kai nera galimybes paklausyti atlikejo dainu, (mp3 torentuose, online, youtube)as netu riu ir galimybes isitikinti, kad man tai patinka. Ir tuo labiau as nepirksiu kates maise. Todel siame straipsnyje yra tiesos. Siuo atveju pasakymas „jeigu taves nera internete – taves nera visai” igyja prasme. Galbut paprasciau yra su atlikejais, kuriu dainos nuolat skamba per radiją, bet kaip suzinoti apie maziau izymius ir ypac kitu saliu vietines reiksmes atlikejus. Neseniai ieškojau vieno tokio internete, nes atsitiktinai nugirsta viena jo daina man labai patiko. Paieskos buvo nesekmingos. Ka gi, matyt jam ir teks likti vietines reiksmes atlikeju, o gaila…

Komentavimo galimybė išjungta.