Žalieji Europos Parlamente kovoja už duomenų apsikeitimą

Jau kelintus metus pastebiu, kad Europos parlamente Žaliųjų frakcija / Europos laisvasis aljansas (The Greens | European Free Alliance) turi gan įdomią programą ir eina ta linkme, kuria norėčiau, kad eitų mūsų politikai. Ne pirmą kartą jie kovoja už skaitmeninį (ir ne tik) privatumą piliečių gyvenime. Šį kartą TorrentFreak išspausdino įrašą, primenanti, kad jie nori legalizuoti duomenų apsikeitimo tinklus ir reformuoti autorinių teisių įstatymus.

Praeitais metais Žalieji paleido akciją duomenų apsikeitimo skatinimui „Aš nevogsiu“. Švedijos Piratų partiją irgi žada prisijungti prie jų, patekus į Europos parlamentą.

Žaliųjų frakcija man patinka tuom, kad jie apima visas politines puses, priešingai nuo Piratų partijos, kas joje ir yra didžiausias minusas.

Artėjant Europos Parlamentaro balsavimams Lietuvoje, vėl esu pasimetęs už ką balsuoti. Nei viena prieš tai buvusi partija nebuvo prisijungus prie Žaliukų.  Vėlgi kyla klausimas – už ką?

Įrašo “Žalieji Europos Parlamente kovoja už duomenų apsikeitimą” komenatarų: 2

  1. Jokia, musu valstybes „tarnautojai” iki skaitmeninio gyvenimo aktualiju dar nepribrendo. Ne ta karta, ne tas suvokimas.

Komentavimo galimybė išjungta.