EU atsisako 3 pakopų įstatymo (vėl)

Net pasimečiau skaičiuodamas kelintą kartą Europos Parlamentas atmeta 3 pakopų įstatymą. Prancūzija, kuri savo šalyje patvirtino 3 pakopų įstatymą, ruošiasi atjunginėti vartotojus nuo interneto ir bandydami priversti visą Europą patvirtinti tą sistemą, vėl pralaimi. 481 balsas balsavo prieš įstatymą, 25 už ir 21 susilaikė, taip apgindami interneto vartotojų teises ir laisvę.

Primenu, įvedus 3 pakopų įstatymą, lobistines organizacijos turėtu teisė atjungti vartotojus nuo interneto, be vyriausybines institucijos žinių. Lietuvoje, žmogus yra nekaltas, kol jo kaltės neįrodė teisme, 3 pakopų įstatymas tai pakeistų. Vartotojas būtų kaltas, lobistinei organizacijai tai pasakius.

Tokie įstatymai pažeistų žmonių teises, nuimtu jiems pasirinkimo teisę, lėtintų technologinį vystymosi procesą. Įsivaizduokite, suteiktus tokia teisę, lobistines organizacijos galėtu atjunginėti poliklinikas, universitetus ir kitas įstaigas nuo interneto kada panorėjus, nekalbant apie eilinių žmonių asmeninį gyvenimą, kai visi duomenys taptu sekami ir kontroliuojami.

Lauksime kitų nuotykių, tuo tarpu kovodami už laisvę rašyti, kalbėti, miksuoti, kurti, keistis informacija, bei naršyti internete.